Появиха се разногласия сред протестиращите бургазлии
Автор: Екип Burgas24.bg 21:22 / 18.03.2013Коментари ()1375
© Burgas24.bg
Около 30 души се събраха на традиционния протест срещу монополите в Бургас на площада до Съдебната палата. В началото на митинга едни от активните протестиращи в Бургас д-р Веселин Велков каза, че тази вечер е неговото последно участие в протестите. Той посочи, че продължава да подкрепя протестиращите и ги призова да бъдат обеднени и да не се поддават на разкол, но същевременно обяви, че той се оттегля. Като мотив за своето решение посочи, че е обиден от изказвания на членовете на Инициативния комитет д-р Петър Бодуров и Иван Киров по местна телевизия.

"Радостен съм, че бях с вас 36 дни!", каза д-р Велков. На въпрос, не смята ли че има противоречие в това, че от една страна призовава за единение на протестиращите и за демократичен обмен на шарените идеи на гражданите, а от друга се оттегля, той отговори, че "трябва да има хигиена в отношенията" и за това днес е неговия последен ден в протеста. С действията си косвено потвърди, че и сред протестиращите в Бургас вече са се появили разногласия. Самите протестиращи признаха, че в неделя са имали разговори на по-висок тон и обвинения за това, кой е оглавил или яхнал протеста, като явно не са могли да стигнат до единно решение за по-нататъшните им действия.

Адвокатът Теодор Шейков заяви, че благодари на израните в ИК, които организират протестите. Той допълни, че е нормално да има разкол и разцепление. "Това е нещо нормално и този етап трябва да бъде преминат, тъй като има момент на отсяване. Този, който настина иска да се бори за тези каузи, той ще се бори след 6 месеца и след година. Тези, които не са сериозни, сами ще отпаднат", каза Шейков.

Той допълни, че в гражданските протести има цикличност и не може през цялото време хората да протестират на улицата. По думите му по-важното е че гражданите са изразили своето мнение и са показали нередностите на управляващите.

Днес протестиращите в Бургас заявиха, че продължават с мирните протести, но искат да сменят мястото, като се преместят пред сградата на Общината Бургас и за това ще внесат уведомително писмо. Към момента те изготвят нови искания към местната власт. Иван Киров от ИК заяви, че част от тези искания са тотална отмяна на Синята зона, тъй като от нея нямало полза и не е вършела никаква работа, а по този начин, само се ограбвали гражданите. Друго искане до община Бургас е преразглеждането на местните данъци и такси, тъй като са били най-високи в страната. С регулацията на местните данъци и такси да се даде преференция за развитие на дребния и средния бизнес.

Киров каза, че се обявяват и против изграждането на общински дом за деца с увреждания, тъй като тези деца трябвало да бъдат интегрирани в обществото. Тези искания към общината все още не са окончателни и ще бъдат оформени до два три дни и ще бъдат внесени в общината.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 289
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
15.04.2016 »
01.04.2016 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poyaviha-se-raznoglasiya-sred-protestirashtite-burgazlii-422187
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.