Спецоперация срещу просията в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:19 / 18.03.2013Коментари ()704
© Burgas24.bg
Две малолетни момченца - на възраст 9 и 12 години от Бургас бяха установени в момент на просия при проведената през почивните дни специализирана полицейска операция с участието на служители от Детска педагогическа стая и "Охранителна полиция" към Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.

На момченцата е предоставена полицейска закрила за срок от 48 часа, като едното от децата е настанено в центъра за "Спешен прием" към Дирекция "Социално подпомагане" - Бургас, а второто е върнато на родителите си. Спрямо представителите на подрастващите са предприети предвидените в НК и Закона за закрила на детето мерки, а именно :

- спрямо първата самотно живееща майка - М.Д., 37-годишна от кв. "Горно Езерово" е образувано ново досъдбено производство, с което до сега образуваните дознания стават общо четири. Предметът им е идентичен - системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като освен Бургас децата са принуждавани да просят и на територията на Слънчев бряг. По едно от досъдебните производства състав на Бургаския районен съд й е издал присъда в размер на 4 месеца условно, с три годишен изпитателен срок и обществено порицание.

- спрямо втората майка - М.Й., 34-годишна от Бургас е съставен предупредителен полицейски протокол и са уведомени служителите от отдел "Закрила на детето". 12 годишното момченце е върнато на майка си - М.Й., като допълнително с него ще се провеждат срещи от инспектор "Детска педагогическа стая" и социални работници.

По време на операцията са проверени най-честите места за просия, осъществявана от подрастващи - Централната градска част, ж.п. гарата, автогара "Юг", градинката до Старата поща, църквата "Св. Богородица", ул. "Александровска", ул."Богориди", пл. "Тройката" и района около ІІІ-та поликлиника.

Проведената специализирана полицейска операция ще бъде последвана и нови акции, чиито задачи освен санкциониращи са и превантивни, с цел възпитаване у гражданското общество на нетърпимост към подобен род действия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Specoperaciya-sreshtu-prosiyata-v-Burgas-422054
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.