Кампания "Зелените дни" отново в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:38 / 16.03.2013Коментари ()795
©
За трета поредна година фондация Астика организира "Зелените дни". Организацията започва кампанията "Е- отпадък? Отпадък е!" в рамките на "Зелените дни", която ще стартира официално от ОУ" Найден Геров" Бургас в понеделник 18 март 2013 от 14 часа.

Стартът ще започне под формата на конференция за електронните отпадъци, на която ще присъстват директора на училището, младежи от двете гимназиални училища в най-големия комплекс в Бургас Меден Рудник.

В същият ден започва кампанията в гимназиите по Електротехника и електроника, Строителство, архитектура и геодезиа, Механотехника; училищата Иван Вазов и П.Р Славейков, като за целта са обявени местата и дните за събиране на електронни отпадъци. В училищата ще има младежки екипи, които ще насърчават младежите да донесат свои неизползваеми е-отпадъци, както и да им се разяснят вредите от неправилното съхранение и изхвърлянето на нерегламентирани места на електронните и електрическите отпадъци.

В края на кампанията младежите ще получат сертификати за участието си, а донеслите най-много е-отпадъци предметна награда.

По време на цялата акция ще се раздават информационни материали.

Кампанията е залегнала в годишния план на "МИКЦ Астика-Бургас" и е част от свободната зона.

Кампанията е подкрепена от: МИКЦ Астика; НЦЕМПИ; Община Бургас; ОУ"Найден Геров"-Бургас.

В края на 2010 г. Община Бургас е осигурила контейнери за събиране на батерии на всички бургаски училища.

Кампанията има за цел да насърчи училищните ръководства да развиват "зелено" отношение и поведение сред младите хора, както и да подобрят тяхната осведоменост за правилното съхранение и оползотворяване на електронните отпадъци.

"Да превърнем страната си в едно по-добро място за живеене"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kampaniya-Zelenite-dni-otnovo-v-Burgas-421801
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.