Фотоизложба в автобус насред Морската градина
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 12.03.2013Коментари ()1390
©
Снимка Архив
"Включи града" продължава и тази година с необичайните трансформации на познатите изкуства и пространства. В рамките на фестивала, който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина на Бургас, заедно с концертите, пърформансите, кино прожекциите, уъркшопите и артинсталациите, публиката на фестивала ще бъде въвлечена в едно истинско фотоприключение. То ще предложи на любителите на статичното изкуство няколко фото-изложби, които освен със своята арт стойност, ще впечатляват и с мястото, на което са експонирани.

Тази година и градският транспорт отваря своите врати за изкуството в рамките на "Включи града". На площада пред Пантеона ще бъде паркиран Автофотобус, в който публиката ще може, без да плаща автобусен билет, да направи пътуване до различни места и да срещне хора чрез фотографиите на Бургаската фотографска общност. Автобусът, който ще се включи като арт пространство във "Включи града" е вече познат като такова още от края на миналата година, когато беше изрисуван с графити, представящи най-характерното за културата на Бургас.

Фотоизложбата "Включи обектива" пък ще ни върне година назад, представяйки най-интересните моменти от първото издание на фестивала през 2012 г. Фотографиите - 25 на брой, са създадени в рамките на Уъркшоп по журналистика , организиран от Дружество на журналистите - Бургас за миналогодишното издание на фестивала. Изложбата ще бъде експонирана в стъкления корпус на Културен център Морско казино, така че ще може да бъде виждана отвън както от специално дошлите да я видят, така и от случайните минувачи.

И разбира се, какъв би бил бургаският фестивал без своето море? По време на "Включи града" морското дъно ще разпръсне своите прелести и ще покаже красотата, която се спотайва под морското равнище в близост до родния ни град. Представители от Водолазно училище "Синхрон" ще представят на публиката свои фотографии под открито небе, в близост до самото море - до Графична база, и за пореден път ще накарат бургазлии да се почувстват горди от това, че имат привилегията да са родени именно тук.

Всички събития са с вход свободен, а повече информация за програмата ще намерите на www.vkluchigrada.com.




Още по темата: общо новини по темата: 59
16.06.2015 »
15.06.2015 »
15.06.2015 »
12.06.2015 »
11.06.2015 »
09.06.2015 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Fotoizlozhba-v-avtobus-nasred-Morskata-gradina-421108
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.