Учениците в Бургаско с повече неизвинени отсъствия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:20 / 13.02.2013Коментари ()606
© Impact Press Group
С приключване на първия учебен срок броят на учениците обучавали се във всички училища в Бургаска област е 43 024. Виолета Илиева, началник РИО на МОН каза, че като общият брой извинени отсъствия от началото на учебната година до първия учебен срок са 914 190 като усреднения брой на един ученик е 4.35 отсъствия. Неизвинените общо са 220 342 като средно на един ученик се пада по едно неизвинено отсъствие.

Данните сравнени със същия период на миналата учебна година показват, че тогава броят на неизвинените отсъствия на един ученик от областта е 0.9, а броят на извинените отсъствия тогава е бил 4.5. По думите на Илиева повече отсъствия са направили учениците от по-отдалечените общини и по конкретно там където има ученици от ромски произход, където има и по-голяма концентрация на ученици отпаднали от училище във връзка с ранни бракове, както и работата на родители в чужбина.

Данните за отпадналите ученици в момента се обработват от инспектората. Санкциите на родители, за това че децата им не посещават учебни занятия, се налагат от общините.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenicite-v-Burgasko-s-poveche-neizvineni-otsustviya-415515
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.