Пет майки и една баба се включиха в Националния протест на родителите в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 09.02.2013Коментари ()969
© Burgas24.bg
Недоволните бяха по-малко от полицията и представителите на медиите, предаде репортер на Burgas24.bg. Излезлите на протест негодуваха срещу подкрепата на протеста единствено и само в социалната мрежа: "Направо вече ме е срам да го казвам това. Просто обяснявам си го с това, че българинът е свикнал някой друг да му върши работата, ей така, да си седи в къщи, на масата, на приказка, да си протестира, да си негодува. Обаче никой не му се излиза да свърши минималното. Какво се искаше повече от тях? Да излязат просто на една разходка с децата си".

Малкото протестиращи в Бургас майки имат конкретни искания: "Настояваме за увеличаване на детските надбавки с минимум 25% от минималната работна заплата. Настояваме за достъп до детските градини и ясли за всички деца до 1 септември 2013 година".

Недоволстват срещу майчинство
© Burgas24.bg
то,което получават на месец " Смятам че 35 лева на месец са просто комични, минимума, който би трябвало да е поне да покрива таксите в детските градини. Това според мен е минимума, който трябва да е за детски надбавки.

Децата да не трябва да ходят от 4 годишни на детска градина. Настояха за бързи мерки от страна на държавата и общините, засилване на контрола над работодатели и разкриване на работни места.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pet-maiki-i-edna-baba-se-vklyuchiha-v-Nacionalniya-protest-na-roditelite-v-Burgas-414654
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.