Маскирани обраха банка в Бургас, завързаха охранител за стол
Автор: Екип Burgas24.bg 08:36 / 24.01.2013Коментари ()3012
Вчера, около 19.30 ч., е получено съобщение за проникване в клон на "Общинска банка", разположен на бургаската улица "Славянска" № 67 - установено е, че в банката се намирал неутрализиран служител от частната охранителна фирма, който заел поста "жива охрана" във вечерните часове, след приключване на работния ден. Мъжът бил завързан за стол, но не е получил сериозни наранявания. От нападението не са пострадали и други лица.

Констатирано е, че в банката е проникнато, чрез отключване на врата в сервизно помещение, като по първоначални данни в сградата са влезли трима маскирани извършители.

Нападението е осъществено непосредствено след отчитане на инкасо - сума в размер на 30 000 - 40 000 лв. дневен оборот на общинската фирма превозвач - "Бургасбус". Част от сумата е отнета от извършителите, като предстои уточняването на точния й размер.

Незабавно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи, както и ръководството на банката и отговорник "Операции" / главния счетоводител/. Установено е, че няма нарушения целостта на банковия и гражданския трезор, като всички съхранявани в сейфовете суми и ценности са налични.

Към момента се извършват процесуално-следствени действия / огледи, разпити на очевидци, назначаване на експертизи, установяване и преглед на записи от охранителни камери около банката и района на местопроизшествието/.

От първоначалния анализ на данните по случая се налага извода, че извършителите са разполагали с точна информация за организацията на работа в банката. Работата по случая продължава от служители на сектор "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.



Още по темата: общо новини по темата: 3
25.01.2013 »
24.01.2013 »
24.01.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Maskirani-obraha-banka-v-Burgas-zavurzaha-ohranitel-za-stol-410794
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.