21 училища в Бургаско са въвели училищните униформи
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 28.09.2012Коментари ()765
© Burgas24.bg
21 училища от Бургаска област са обявили, че имат въведени училищни униформи. Това съобщи Виолета Илиева, директор на регионалния бургаски инспекторат.

"Изследвахме темата за началото на учебната година. В тези 21 училища са включени и училища, които са преценили, че ще изработят само част от облекло или елементи на облекло или елементи за принадлежност към училище. Има интерес към въвеждането на ученическата униформа, но с тази дейност се занимават предимно училищните настоятелства и решението дали да има или не униформа в дадено училище е тяхно", посочи Илиева.

Тя допълни, че по нейни впечатления въвеждането на ученически униформи се харесва повече на родителите отколкото на децата. На въпрос има ли подадени жалби в инспектората с родители, които не са съгласни с въвеждането на униформи Илиева каза, че недоволство и брожения е имало в началото на въвеждането на униформи в бургаските училища от преди десет години, но сега всичко е спокойно и е на доброволни начала, и при тях не са постъпвали претенции от страна на родители. Общо на територията на област Бургас има 143 учебни заведения.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/21-uchilishta-v-Burgasko-sa-vuveli-uchilishtnite-uniformi-383804
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.