Учебен полигон за уроци по пътна безопасност изградиха в бургаско училище
Автор: Екип Burgas24.bg 10:58 / 24.09.2012Коментари ()987
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СВ. КНЯЗ БОРИС І":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учебен полигон за уроци по пътна безопасност е изграден в бургаското училище "Княз Борис I", съобщи Кристиян Киров, председател на сдружение "ПТП - SOS". Площадката симулира движението на пътя и има велоалеи, пешеходни знаци, светофари и е предназначена за децата от 4, 5 и 6-ти клас.

Проектът за този полигон е на сдружението, Дирекция 112 и БЧК-Бургас. Предстои площадката да бъде официално открита тази седмица. Служители на телефон 112 ще водят лекции на децата и ще обучат преподаватели, които в часовете по безопасност на движението ще могат вече да преподават и на практика.

"Обсъждаме възможността и други училища да се сдобият с такъв вид учебен полигон. На този етап нашата политика беше първо да дадем пример на всички останали, така че тази площадка е финансирана изцяло от сдружението", обясни Киров. Такъв учебен полигон струва от няколко стотин лева до хиляда лева.

"Ние даваме примера и се надяваме да срещнем интереса на общини, областна администрация. Обсъждаме и възможността училищата да кандидатстват по програми за изграждането на такива площадки", допълни той. "Скромна е подкрепата от сходни асоциации и сдружения, те не са много в България, общо взето нямаме кой знае каква подкрепа от колеги", каза още Киров като посочи, че няма много организации, които да се занимават с проблемите на безопасността по пътищата.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ucheben-poligon-za-uroci-po-putna-bezopasnost-izgradiha-v-burgasko-uchilishte-382554
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.