През 2013 г. ще отбележим 70-годишнината от спасяването на българските евреи
Автор: Екип Burgas24.bg 17:09 / 05.09.2012Коментари ()563
©
Правителството прие решение за отбелязване през следващата година на 70-годишнината от спасяването на българските евреи.

Спасяването на 48 хил. български граждани от унищожение по време на Втората световна война е изключително значим факт от европейската история и информацията и подробностите за него трябва да са достояние за всички български граждани и за международната общност.

С тази цел правителството възложи на министър-председателя да организира формирането на инициативен комитет, в който да бъдат поканени представители на Народното събрание, Президента, изпълнителната власт, Българската православна църква, българските еврейски общности, местната власт, медиите, културната и научна общност. Комитетът ще разработи и предложи за приемане от Министерския съвет на национален план на събития и инициативи за отбелязване на годишнината в национален и международен аспект. След приемането на плана Комитетът ще координира реализирането на залегналите в него мероприятия.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prez-2013-g-shte-otbelezhim-70-godishninata-ot-spasyavaneto-na-bulgarskite-evrei-378504
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.