Дичо и Ути в Царево, гощават с рибена чорба и миди с ориз
Автор: Екип Burgas24.bg 12:03 / 04.09.2012Коментари ()825
©
На 8 септември Пристанище "Мичурин" ще се превърне в арена на кулинарни, музикални и светски забавления, които ще са част от второто издание на Рибния Фест. От тази година събитието се провежда с подкрепата на Община Царево и кмета Георги Лапчев.

Второто издание на Рибния Фест се организира от фондация "Чисто Черно Море". Председател на фондацията е Ути, който ще се включи и като водещ в активностите по време на феста. След като приготви 100 кг странджански кебап през юни на арт фестивала "Огън и Море", този път любимият български кулинар ще зарадва присъстващите с над 1000 порции миди с ориз по оригинална местна рецепта.

За децата ще е осигурена весела уличка с лакомства и игри, докато родителите ще могат да опитат новия коктейл на Южното Черноморие, който вече е с патентована рецепта - "Мичурин мУхито".

Дичо ще влезе в ролята на майстор-готвач и ще представи Синеморец в състезанието по приготвяне на най-добра рибена чорба. Освен с рибената си чорба, Дичо ще забавлява присъстващите с концерт от специално подбрани плажни песни. Те ще бъдат включени в песнопойки, които ще се раздават на публиката.

За доброто настроение на гостите ще допринесат изпълненията на местни самодейци и танцови групи. В програмата е включено състезание за най-вкусна рибена чорба между отборите на Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец, Варвара и Резово, както и регата, организирана със съдействието на местния ветроходен клуб "Сереко".



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dicho-i-Uti-v-Carevo-goshtavat-s-ribena-chorba-i-midi-s-oriz-378131
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.