Многопрофилна болница "Дева Мария" с акредитация за учебна база
Автор: Екип Burgas24.bg 11:54 / 02.09.2012Коментари ()580
©
Лекари желаещи да специализират като акушер-гинеколози, ортопеди, хирурзи и кардиолози, вече ще могат да добият специалност в МБАЛ "Дева Мария" . Това стана ясно след като болницата получи акредитация за учебна база с официално писмо от Министерството на здравеопазването. Специалистите по здравни грижи (медицински сестри и акушерки)също ще могат да получат практическото си обучение и преддипломен стаж . На болница "Дева Мария" и предстои подписване на договори с медицински университети с които ще си сътрудничи.

След извършена външна оценка и защитата и пред комисия по акредитация на лечебните заведения, МБАЛ "Дева Мария" бе акредитирана за практическо обучение за срок от 4 години. Това решение бе връчено на болницата точно в момента, в който тя навърши 3 години от създаването си. За този кратък период тя се е развила и вече предлага професионално лечение в общо 8 отделения - Акушерство и гинекология, Неонатология, Анестезиология и реанимация, Хирургия със съдова хирургия и урология, Ортопедия и травматология, Кардиология с Инвазивна кардиология, Неврология и Вътрешно отделение.

"Тази акредитация ще даде възможност на много местни лекари и специализанти от други градове, да се обучават в при нас. Горд съм, че успях да създам такова лечебно заведение в града, което не само е оборудвано с най-модерна и съвременна апаратура, но и в което работят велики имена в медицината." - коментира решението на здравния министър Семир Абумелих.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mnogoprofilna-bolnica-Deva-Mariya-s-akreditaciya-za-uchebna-baza-377656
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.