Поморийска делегация се включи в празниците на виното в Гърция
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 23.08.2012Коментари ()366
©
Традиционните празниците на виното в Неа Анхиало, Гърция и тази година бяха уважени от официални гости от Поморие. Делегация, водена от заместник-кмета Янчо Илиев, включваща представители на Общинския съвет и на Българо-гръцко Дружество "Анхиало" - Поморие, беше посрещната от кметския наместник на Неа Анхиало г-н Пеликанос, от представител на Общинската администрация на Неа Анхиало г-н Станьос, както и от представители на местния бизнес. Домакините за пореден път засвидетелстваха своето гостоприемство, обич и уважение към роднините и приятелите от Поморие.

Силно впечатление на делегацията направи посещението на археологическите разкопки на древния град Тфиотидес и на Кооперация "Деметра" за производство на вино и зехтин, създадена през първата половина на миналия век. Незаличими спомени оставя сбирката в етнографския музей на г-н Георгиу Дионисиу, събирана с много любов, както от местни жители, така и от приятели от Поморие.

Празниците на виното, събирали хората заедно векове наред, показаха, че общите корени, поминък и природни дадености на двата града са поддържали и ще поддържат тесни техните приятелски отношения, независимо от икономическите и политическите обстоятелства.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Pomoriiska-delegaciya-se-vklyuchi-v-praznicite-na-vinoto-v-Gurciya-375581
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.