Община Бургас ще управлява Дневния център за деца с увреждания "Св.Николай Чудотворец"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 26.06.2012Коментари ()1126
Дневният център за деца с увреждания "Св.Николай Чудотворец" ще се управлява от Община Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. До решението се стигна след като стана ясно, че служителите в социалното заведение вече 3 месеца са без заплати. Той се финансира от Националния център за социална рехабилитация.

Дневният център е създаден преди 12 години - през 2000 г . В него се обучават 24 деца със специални потребности. Те получават логопедична помощ, кинезитерапия, консултации с психолог и детски невролог. Проблемите с финансирането започнали в началото на годината.

Допреди месец екипът е бил от 11 специалисти. Заради липсата на месечни заплати обаче трима са напуснали - социален работник, логопед и рехабилитатор.

Въпреки намаления си състав, екипът на центъра продължава да полага грижи за децата.

Единственият начин да се спаси центъра бе той да бъде прехвърлен от неправителствената организация, която го стопанисва в момента, на подчинение на общината т.е. парите, които идват от държавата, ще идват в общината и тя вече ще ги изпраща като второстепенен разпоредител на самия център.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-shte-upravlyava-Dnevniya-centur-za-deca-s-uvrezhdaniya-SvNikolai-Chudotvorec-362133
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.