Проверяват плажовете преди старта на сезона
Автор: Екип Burgas24.bg 14:17 / 05.06.2012Коментари ()672
© Burgas24.bg
Представители на всички държавни институции започнаха проверки на плажните ивици по южното черноморие за готовността им за началото на новия туристически сезон.В проверката на плаж в Поморие се включиха областният управител Константин Гребенаров и кмета Иван Алексиев .
Проверката установи- от началото на месеца на плажа има водни спасители и медицински екип. Ивицата се почиства машинно и ръчно.

Това лято се следи и за равнопоставеност на платена и свободна зона.Областният управител обяснява " Според последните промени в Закона за черноморското крайбрежие тези зони за свободен достъп трябва да бъдат равноспоставени със зоните за платен достъп ,там където има чадъри, там където има шезлонги и да бъдат на еднакви места".

За да се осъществява по-добър и строг контрол кметове на черноморски общини настояват за получат повече правомощия за проверки на плажните ивици ,разположени на тяхна територия.Кметът на Поморие Иван Алексиев : " нямаме претенции да стане общинска собственост плажа ,нека да си е държавна собственост ,но да има възможност общината да оказва ефективен контрол.Сега с промените в закона ни се вмениха допълнително такива функции ,но независимо от това дали общината е стопанин или не, общината е връзката между гражданите и държавата, между туристите и държавата."

Проверките ще продължат през целия туристически сезон, както и след сигнали от страна на недоволни граждани и гости на черноморието.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Proveryavat-plazhovete-predi-starta-na-sezona-357001
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.