Премиерът Бойко Борисов ще посети град Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:17 / 31.05.2012Коментари ()960
© Burgas24.bg
Днес министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще посетят град Бургас. В рамките на визитата ще бъде направена демонстрация на стационарния скенер, на митническия пункт на пристанище Бургас, финансиран от Световната банка в размер на 2.400 000 лв.

След това г-н Борисов ще открие нов кореспондентски пункт на Българското национално радио. Сградата е триетажна, паметник на културата с разгърната площ около 300 кв. м. и с дворно място - около 200 кв.м. Благодарение на областната управа имотът става собственост на БНР.

В рамките на посещението си в гр. Бургас премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков и Делян Добрев ще присъстват на церемония по поставяне на символичния камък за начало на изграждането на инсталация "Хидрокрекинг на Гудрон" в "Лукойл Нефтохим Бургас". На събитието ще присъства и президентът на ОАО "Лукойл" г-н Вагит Алекперов.

По-късно през деня в присъствието на министър-председателя и вицепремиера министърът на икономиката ще подпише договор за предоставяне на концесия за добив от находище "Върба-Батанци".

Запасите от оловно-цинкови руди в находище "Върба-Батанци" са около 3 млн. и 200 хиляди тона, като се очаква годишно да се добиват около 70 хиляди тона. В подготвителния етап по стартиране на находището ще бъде осигурена работа на около 200 души. Предвижда се през първите пет години от срока на концесията да бъде направена инвестиция в размер на 22 милиона лева.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Premierut-Boiko-Borisov-shte-poseti-grad-Burgas-355673
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.