Бездомно куче измина близо 2 000 км с колоездачи и намери нов дом
Автор: Екип Burgas24.bg 09:22 / 29.05.2012Коментари ()854
Верността на кучетата към техните стопани е добре известна. В Китай обаче изоставен четирикрак домашен любимец, реши да последва група колоездачи, които проявиха състрадание към него. Така кучето измина заедно с четиримата мъже близо 2 хиляди километра и накрая намери нов дом.

Животното успя да измине близо 2 хиляди километра, тичайки след колелата на четиримата мъже. Велосипедистите предприели 3-седмичната обиколка, за да разгледат живописното тибетско плато. Така кучето, което кръстили галено Ксяоса, изминало разстоянието от централната китайска провинция Хюбей до Тибет, което е точно 1833 километра, и изкачило 10 планини със средна надморска височина от 4 хиляди метра.

Предприехме обиколката по инициатива на наш приятел. Когато тръгвахме от град Вухан, видях рошавото бяло куче и му дадох малко храна. Не очаквах, че ще ни последва. Кучето се превърна в наш приятел и планирам да го осиновя, каза един от велосипедистите.

Кучето се оказало изключително издръжливо и успявало да пробяга по 60 километра на ден. След приключването на обиколката то ще бъде осиновено и върнато обратно в град Вухан. Новият му собственик, който ще се прибере у дома с влак, ще трябва да го изпрати вкъщи със самолет, тъй като на кучетата в Китай не е разрешено да пътуват с железницата.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Bezdomno-kuche-izmina-blizo-2-000-km-s-koloezdachi-i-nameri-nov-dom-355122
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.