Кметът на Поморие отличи изявени представители на образованието и културата
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 22.05.2012Коментари ()546
©
За първи път в Поморие изявени учители и деятели на културата получиха своето признание за развитието на образованието и културата в общината. Тържествената церемонията по награждаването се състоя в препълнената зала на Кинотеатър - Поморие в навечерието на празника на славянската писменост и култура 24 май.

Силно развълнувани от жеста на Община Поморие и със сълзи в очите, изявените дейци на просветата и културата получиха от кмета Иван Алексиев почетни плакети и грамоти за цялостен принос.

"Запазете бодрия дух и голямата си всеотдайност, и знайте, че в мое лице, може да разчитате на подкрепа в благородната си мисия", заяви кметът Иван Алексиев и даде началото на една нова традиция.

Сред отличените граждани на община Поморие бяха бивши и настоящи учители и работещи в сферата на културата и изкуството - художници, фотографи, писатели, музиканти. Децата от учебните детски заведения допринесоха за още по-доброто и приповдигнато настроение на присъстващите по време на тържеството. На финала на тържеството всички в залата запяха химна братята Кирил и Методий "Върви народе възродени".



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Pomorie-otlichi-izyaveni-predstaviteli-na-obrazovanieto-i-kulturata-353776
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.