Изненадваща проверка в Бургаския затвор
Автор: Екип Burgas24.bg 10:38 / 12.05.2012Коментари ()1308
© Burgas24.bg
Изненадваща проверка в Бургаския затвор по разпореждане на министъра на правосъдието завърши с едно пенсиониране и открити множество неразрешени предмети в килия на изтърпяващи наказания.

Инспекцията бе извършена от заместник министър Пламен Димитров и началникът на Главна дирекция Изтърпяване на наказанията Митко Димитров.

По думите на заместник министър Пламен Димитров проверката е била изненадваща и внезапна.Предприета след като последната седмица в министерството са получени серия от сигнали " Сигналът бе много притеснителен за нас, включително бяхме уведомени, че има разработки на ДАНС и МВР за това, което се случва в затвора "

Част от сигналите са за затворници ползващи ВИП килии .След проверката Пламен Димитров- зам. Министър на правосъдието обяви : "ВИП затворници няма, но има затворници, които притежават вещи, които са забранени със Закон и още по-притеснително е в случая тук е че ръководството на затвора е знаело за тия вещи и не е предприело нищо.Намерихме 5 мобилни телефона ,намерихме таблет, намерихме също така устройство на Макс-телеком"
Част от забранените вещи са били в Килията на Пламен Дишков-Кела.

Освен ръчно изработено оръжие, в една от проведените килии са открити канабис и таблетки, за които ще се проверява дали са наркотично вещество.

Към днешна дата в Затвора Бургас падна една глава на ръководен кадър-Заместник директорът на Затвора по режима Кирил Христов е пенсиониран със заповед на правосъдния министър . "От тук нататък какво ще се предприема допълнително- тече проверка.Вината ще бъде поета не само от един човек.Казвам ви в момента започва проверка ,Там където вече имаме конкретни данни,ние сме предприели действията, които са необходими"бе катогеричен Пламен Димитров



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Iznenadvashta-proverka-v-Burgaskiya-zatvor-351249
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.