Oбласт Бургас в надпревара с други областни администрации
Автор: Екип Burgas24.bg 16:19 / 08.05.2012Коментари ()641
© Burgas24.bg
Областна администрация Бургас влезе в надпреварата с областите Варна, Плевен и Разград за приза "Най-добро партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество". Конкурсът за прозрачност и партньорство в действията на областните и общинските администрации се организира от "Фондация прозрачни регламенти" за четвърта поредна година. Целта му е да стимулира прилагането на добри практики в работата на администрацията и да насърчи диалога и взаимодействието между държавата, местното самоуправление, стопанските организации и гражданското общество при решаването на обществено значими проблеми.

Добрата практика, с която Областна администрация Бургас кандидатства е за създаване на възможности за изява на бургаските таланти. В надпреварата с другите администрации, бургаската е заложила на стратегическото партньорство между държавното ведомство и Сдружение "Училищно настоятелство "Родни звуци" при Национално училище за музикални и сценични изкуства "Проф. П. Владигеров". Благодарение на установените добри взаимоотношения, през изминалата година администрацията е била домакин и е подкрепила провеждането на редица музикални събития, в които главни действащи лица са възпитаниците на националното музикално училище. Сред по-мащабните прояви са 20-тото издание на Националния конкурс за изпълнение на българска професионална музика "Върбан Върбанов", IX Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика "M.A.G.I.C.", 11-ти Регионален детски фестивал "Свободна сцена на младия изпълнител", тържествен концерт по случай Деня на християнското семейство и други.

Наградата в конкурса е годишна преходна статуетка, символизираща добрата воля за "отваряне" на администрацията към гражданите и бизнеса. Статуетката се връчва на спечелилите конкурса за срок от една година, след което се предава на следващите победители в съответната категория. Ако дадена администрация я спечели три поредни години, тя остава нейно притежание завинаги.

Излъчването на победител в конкурса става единствено и само благодарение на гражданите и вота, който те дават за администрациите и техните добри практики.

Ако жителите от областта решат да подкрепят администрацията в надпреварата й с останалите областни администрации могат да го направят като:

1. Посетят сайта на Фондацията, използвайки следния линк:
http://www.ftr-bg.org/index.php?MhObg5KvM1K7M5aHIpWLQ1SXM5KDQJG3MReTQlK-MdmLg5G7MJaLQlarQ9mPgpSXQ9OHMp
2. Кликнат върху бутона "Гласувай"
3. Попълнят своя е-мейл и име
4. За да бъде реално отчетен вашия глас е необходимо да го потвърдите от е-мейла, който сте посочили при гласуването.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblast-Burgas-v-nadprevara-s-drugi-oblastni-administracii-350247
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.