Кметът на Поморие и либийският посланик обсъдиха с бизнеса възможностите за съвместно сътрудничество
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 06.05.2012Коментари ()507
©
Кметът на община Поморие Иван Алексиев и посланикът на Либия Иса Ашур обсъдиха вчера с представителите на местния бизнес възможностите за съвместно сътрудничество. Това е първото официално посещение на либийския посланик в Поморие, който по време на срещата изрази положителната нагласа на Либия към българския народ и заяви готовност за пълно съдействие при развитието на взаимоотношенията между двете страни.

Предложенията му за партньорство касаеха предимно сферата на туризма, строителството и търговията. Обсъди се възможността и за побратимяване на град Поморие с либийски град и изготвянето на специални програми, които да спомогнат за привличането на различни специалисти в строителния бранш. Като привлекателна оферта за либийците, посланикът на Либия изтъкна лечебната кал и в тази връзка предложи варианта за създаване на рехабилитационни центрове за почивка. Откриването на чартърни полети от Либия за Бургас пък от своя страни биха улеснили също и развитието на туризма в региона. На финала на срещата двете страни си стиснаха ръцете и се споразумяха да продължават да развиват идеите си за съвместно партньорство.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Pomorie-i-libiiskiyat-poslanik-obsudiha-s-biznesa-vuzmozhnostite-za-suvmestno-sutrudnichestvo-349576
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.