В Бургас въвеждат нова система за разделно събиране и извозване на отпадъците
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 04.04.2012Коментари ()1101
© Burgas24.bg
В началото на следващия месец в Бургас ще бъде представена нова система за разделно събиране на отпадъци, каза на пресконференция Моника Роменска, директор "Комуникации" в "Екопак" България. Самата система в момента се въвежда и е пилотна за цялата страна.

"С новите технологии се гарантира отделното транспортиране и събиране на отпадъци", каза тя. На територията на общината има общо 428 точки, в които са поставени контейнери за разделно събиране. Зам-кмета по екология и Евроинтеграция Атанаска Николова обясни, че точките се определят в зависимост от изисквания за отстояние и не навсякъде където има нормални контейнери и ма и за разделно събиране на отпадъци. Амбиция на общината е Бургас да се превърне в модел за ефективно сметосъбиране. От тази година предимно в кварталите, където има предимно къщи, ще се осигурят на живущите там компостери за максимално оползотворяване на биоразградимите отпадъци.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-vuvezhdat-nova-sistema-za-razdelno-subirane-i-izvozvane-na-otpaducite-342197
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.