Общината не печелила от дейността на "паяците" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:07 / 29.03.2012Коментари ()1718
© Burgas24.bg
Основно паяците в Бургас работят в централна градска част, където има най-голям проблем с паркирането, каза Живко Иванов, управител на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи". За всички останали райони се работи по сигнали на граждани и при повикване от тяхна страна. Обажданията се приемат на дежурния телефон на община Бургас. В тези случаи репатриращите автомобили се изпращат и в останалите квартали и комплекси на града.

"Паяците ходят включително и до комплекс "Меден Рудник", който е доста отдалечен от ЦГЧ . Включително и до квартал "Сарафово" сме ходили да репатрираме неправилно паркирани автомобили. При неправилно паркиране и репатриране на наказателния паркинг таксата, която се заплаща за освобождаването на автомобила е 72 лева, като след втория час престой на наказателния паркинг се заплаща и престоя на самия паркинг", каза Живко Иванов.

Общината не печели от дейността на паяците обясни Иванов. Таксата, която се заплаща за освобождаване на репатрирания автомобилите е определена от Общинския съвет на Бургас и съобразена със Закона за движение по пътищата, като там е указано, че тя трябва да е равна на разхода за тази дейност. Приетата от Общинския съвет на Бургас тарифа не калкулира печалба. В таксата са включени разходите за закупуване на репатриращия автомобил, разходите за гориво и за поддръжка на паяка. Дневно един паяк премества между 10 и 15 автомобила т.е. средно около 40 автомобила на ден в Бургас се репатрират на наказателния паркинг за нарушения.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-ne-pechelila-ot-deinostta-na-payacite-v-Burgas-340584
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.