Връчват златен медал "Капитан Петко Войвода" на трима тракийски активисти
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 26.03.2012Коментари ()676
Тази година е юбилейна за Тракийската организация. Отбелязваме 115 години от създаването й, както и 100 години от Балканската война. Затова всички мероприятия ще бъдат посветени на тази годишнина. Ще бъде връчен златен медал "Капитан Петко Войвода" на трима тракийски активисти и дългогодишни членове на дружеството. Това са народната певица Златка Ставрева, Костадин Недялков, ветеран, членуващ в Тракийското дружество още от 50-те години, както и Димо Карабелов, член на УС на организацията. Това каза Лазар Налбантов, председател на Тракийско дружество "Екзарх Антим I" в Бургас.

Днес от 17.30 часа пред паметника на 24-ти пехотен черноморски полк ще се проведе ритуалът по поднасяне на венци и цветя. Ще бъде и Бургаската филхармония. Ще се отдаде почит на загиналите български войници. От 18.00 часа във Военния клуб в Бургас ще се проведе тържествен концерт.

В него ще вземат участие изключително много състави и индивидуални изпълнители. Гостуват школи и състави от читалище "Георги Кондолов" Царево, женски тракийски хор към бургаското тракийско дружество "Тракийски звуци", детска формация "Тракийска песен" Бургас, ансамбъл "Китка", фолклорна формация към читалище "Паисий Хилендарски" в Бургас, танцовия ансамбъл към Военния клуб и много други.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vruchvat-zlaten-medal-Kapitan-Petko-Voivoda-na-trima-trakiiski-aktivisti-339702
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.