Младежи разкриват тайните на водата пред малчугани
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 26.03.2012Коментари ()807
©
В продължение на две седмици клуб "Екология и Образование" и Клуб ''Entertaiment" към Сдружение "Младежки Глас" България съвместно с АЕГ "Гео Милев" отбелязват Деня на водата 22-ри Март.

Старт беше даден през изминалата седмица с първото основно училище ОУ "Княз Борис I". Поредицата продължи с малчуганите от БНУ "Михаил Лъкатник", където възпитаниците на АЕГ "Гео Милев" разкриваха тайните на водата и ги заредиха с нови знания за 21-ви март. Срещата на третокласници от ОУ Братя Миладинови премина под знака на усмивките и доброто настроение по мотото "Водата - извор на живот". Над 400 ученици взеха участие в инициативата и през тази седмица олимпиада ще продължи с ОУ "Антон Страшимиров" и ОУ "Климент Охридски".

"Задачата на учениците от АЕГ Гео Милев беше сами да се свържат с училищата, където се провеждат презентациите. Бъдещите еколози разработиха и сами представяха своето виждане за важността на водата. Доброто сътрудничество между СНЦ "Младежки Глас", АЕГ "Гео Милев" и широко отворените врати на основните училища предричат един грандиозен финал"
©
; допълни Стиляна Атанасова, организатор и председател на клуб "Екология и Образование".

Сдружение "Младежки Глас" осъществи заедно с телефон 112 една съвместна инициатива през почивните дни. Чрез срещата на екипа от спешния телефон младежите имаха възможност да видят добрите практики и да се запознаят с дейността на службите за бързо реагиране, които спасяват човешки животи. Срещата се осъществи по МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" , проект на Национална програма за младежта към Националния център ''Европейски младежки програми и инициативи".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mladezhi-razkrivat-tainite-na-vodata-pred-malchugani-339684
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.