Въведено е електронно призоваване от началото на годината в Административния съд
Автор: Екип Burgas24.bg 16:24 / 23.03.2012Коментари ()771
Дейността на Административен съд Бургас и усилията на магистратите през тази година ще бъдат насочени към повишаване на доверието в съда и утвърждаването му като ефективна и прозрачна институция. Това заяви на пресконференция председателят на Административния съд в Бургас Таня Ефтимова.

"Основните приоритети, които си поставям, за да се осигури прозрачност в работата на съда и да се информира своевременно обществото на първо място това е обновяването на интернет страницата на съда, така че да се осигури бърз и улеснен достъп до съдебните актове, както и подборна, коректна и точна информация по делата с обществена значимост и проявен медиен интерес. На трето място това е утвърдената практика в съда за призоваване на лицата по електронен път", каза Таня Ефтимова.

От началото на годината бургаския административен съд работи с електронно призоваване. Това се случва обаче само за онези участници и страни по делата, които изрично са заявили желания призоваването им да става по електронен път. Таня Ефтимова каза, че по този начин работят с Териториалната дирекция на агенцията по приходите.

Тя допълни, че поради големият интерес към сайта на съда ще се запази опцията за правене на онлайн справки по движението на делата в реално време от деловодната система и дори е възможно услугите да се разширят.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vuvedeno-e-elektronno-prizovavane-ot-nachaloto-na-godinata-v-Administrativniya-sud-339124
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.