Разбиха финансовата измама на века
Автор: Екип Burgas24.bg 16:21 / 18.02.2012Коментари ()1414
©
Финансова "измама на века" бе спряна от италианските карабинери при съвместна акция със специалните служби на Швейцария, съобщават от пресслужбата на регионалния клон на Департамента за борба с икономическите престъпления на Потенца, съобщава ИТАР-ТАСС. Служител от този отдел е задържан в петък в банка в Цюрих с фалшиви американски съкровищни ​​облигации в астрономическата сума от 6 трилиона долара.

Според експерти, допускането на пазарите за ценни книжа може да предизвика най-големият финансов катаклизъм от десетилетия насам и обхваща половината свят. Това е сума, представляваща повече една трета от общия публичен дълг на САЩ и два пъти националния дълг на Италия и е съвсем достатъчна да покрие всички чуждестранни разходи за обмен на сегашната криза в Гърция. Според информациите, фалшивите документи са издадени от Министерството на финансите на САЩ през 1934 г. и са били внесени в Европа от Хонг Конг.

Експерти отбелязват високи нива на фалшифициране на ценни книжа. В рамките на две години, следователи от отдела "Антимафия" проследяват движението на тези ценни книжа. Операцията е с кодово име "Вулкан".

Източник: Кросс



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Razbiha-finansovata-izmama-na-veka-330143
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.