Обсъдиха бюджета и избраха кметски наместник в Брястовец
Автор: Екип Burgas24.bg 14:35 / 16.02.2012Коментари ()717
©
Проектобюджетът на Община Бургас за 2012 г. беше представен вчера пред жителите на село Брястовец. С тях се срещнаха зам.-кметът по строителство Костадин Марков, секретарят на Община Бургас Божидар Кънчев и председателят на Общински съвет-Бургас Снежина Маджарова. С това приключиха продължилите повече от месец обсъждания на проектобюджет 2012 във всички съставни селища и квартали в общината.

Изграждане на нова спортна площадка, преасфалтиране на улици и ремонти на уличното осветление са заложените за настоящата година дейности в бюджета за Брястовец. Жителите поискаха при възможност да се обособи и площад с парково пространство към него, тъй като селото не разполага с такъв.

На вчерашната среща Брястовец избра и свой кметски наместник. Според най-новите законови разпоредби села с население под 300 души вече не провеждат избори за кмет, а имат кметски наместник, назначен служебно от кмета на общината. Въпреки промените, Димитър Николов предостави на жителите на селото правото сами да изберат своя административен ръководител, като гарантира, че ще се съобрази с избора им. Така вчера след кратко представяне на тримата кандидати и своеобразно гласуване, Брястовец избра за свой кметски наместник Евгения Поушанска.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obsudiha-byudzheta-i-izbraha-kmetski-namestnik-v-Bryastovec-329586
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.