Подсъдим поиска от бургазлийче да промени показанията си срещу него
Автор: Екип Burgas24.bg 12:57 / 07.02.2012Коментари ()858
©
На 24.01.т.г. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 38-годишна бургазлийка, за това че непълнолетната й дъщеря - свидетел по дело, водено срещу Д.Г., 42-годишен от Бургас, е подбуждана от същия да промени показанията си.

Делото е образувано за това, че на 07.10.м.г. в района пред МБАЛ - Бургас, Д.Г. нанесъл удари с юмруци и крака по тялото и главата на 46-годишен бургазлия, с което му причинил счупване на долната челюст / средна телесна повреда /. Свидетели на инцидента стават група деца, които в последствие са разпитани в това си качество. По случая с нанасянето на средната телесна повреда е образувано досъдебно производство, а в последствие и дело, като Д.Г. срещайки непълнолетното момиче, го подбудил да промени показанията си, дадени в качеството на свидетел. Момичето съобщило на родителите си за случилото се, а те от своя страна алармирали полицейските органи.

В резултат на това: на 06.02.т.г. Д.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 293, ал. 1 от НК / подбуждане към лъжесвидетелстване/. Спрямо 42-годишния бургазлия е взета мярка за неотклонение «Подписка». Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Podsudim-poiska-ot-burgazliiche-da-promeni-pokazaniyata-si-sreshtu-nego-327048
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.