Започва процесът за убийството на Георги Танев
Автор: Екип Burgas24.bg 09:30 / 31.01.2012Коментари ()1013
©
В Бургаския окръжен съд днес започва процесът за смъртта на строителния предприемач и бивш футболен президент Георги Танев. Обвинен в умишлено убийство е 28-годишния Динко Сменовски от смолянското село Елховец.

Кървавата драма се разигра през март миналата година след скандал в нощен клуб "Найт енджълс" в центъра на Бургас. 30-годишният Георги Танев почина в болницата часове след като бе намушкан в корема. Ранени в схватката бяха бодигардът на бизнесмена и самият подсъдим.

Скандалът тръгнал от неприличен жест на Танев към Сменовски, твърди защитата. Самият Динко, който работил без договор като "охрана" в клуба, е категоричен, че се е защитавал от Танев и бодигарда му. Адвокатите му ще искат преквалификация на деянието по време на съдебния процес. Младежът е с висше образование и с чисто криминално минало. Живее на квартира в Бургас.

Георги Танев беше икономически директор и основател на строителната компания "Евробилдинг инженеринг".Фирмата, има представителства в София, Бургас, Велико Търново и Варна. През 2009 г. той купи футболния клуб "Нефтохимик" и го управлява в продължение на две години. Строителната фирма е и един от основните спонсори на клуб по борба "Черноморец Бургас".

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 2
31.01.2012 »
24.03.2011 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochva-procesut-za-ubiistvoto-na-Georgi-Tanev-324896
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.