Констатираха, че е достатъчно топло в училищата и градините на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:22 / 10.01.2012Коментари ()962
© Burgas24.bg
След края на ваканцията на учениците Община Бургас направи проверка на училищните стаи и детските градини на територията на общината дали е достатъчно топло и е достигнат минимума от 18 градуса, който е по наредба.

Зам.-кметът по Образование Йорданка Ананиева каза, че няма как да бъдат проверени всичките 34 детски градини и 48 училища, инспектирани са по едно училище и една детска градина в комплексите "Славейков", "Изгрев", и "Меден рудник" и ЦГЧ, тези които по принцип са по-проблемни.

"В по-голямата част нямаше проблем с отоплението, класните стаи са отоплени съобразно наредбата. Имахме известни проблеми поради спиране тока в к-с "Меден рудник". Там за няколко часа спря работа районната отоплителна централа и училищата и детските градини, които се отопляват с нея имаха проблем в първия учебен ден след ваканцията, но аварията бързо бе отстранена и парното заработи", посочи Ананиева.

В най-големия жилищен комплекс на Бургас от отоплителната централа се отопляват училищата "Константин Петканов" и "Елин Пелин' както и ОДЗ "Морска Звезда". Преди летния ремонт по този начин се е отоплявала и ЦДГ 11 "Чайка", която вече има нова отоплителна инсталация и там проверките са установили дори по-висока температура.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Konstatiraha-che-e-dostatuchno-toplo-v-uchilishtata-i-gradinite-na-Burgas-319097
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.