Обществената трапезария на "Оборище" отново храни социално слаби
Автор: Екип Burgas24.bg 12:28 / 04.10.2011Коментари ()443
© Burgas24.bg
Община Бургас отново започна реализирането на проект за предоставяне на социалната услуга "обществена трапезария" от фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

Проектът се реализира на територията на Община Бургас, където всеки работен ден 44 социално уязвими граждани получават топъл обяд в столовата на ул. "Оборище" 95 и в Териториална дирекция "Възраждане". Обядът включва супа, основно ястие и хляб в размер на 2.20 лева. Проектът е на стойност 4 162.40 лв. за период 01.10.2011 г. до 30.11.2011 г.
Комисия, включваща представители на Община Бургас и Дирекция "Социално подпомагане" - Бургас ще извърши подбора на бенефициентите по проекта, които трябва да отговарят на следните условия:

• Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;
• Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
• Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/;
• Скитащи и бездомни деца и лица.
Проектът се реализира с партньорството на Областната структура на Български Червен кръст. Храната се приготвя и доставя от служителите на Домашен социален патронаж - Бургас.

С обединени усилия на Община Бургас и Областната структура на БЧК - Бургас за есенно - зимния период се осигурява топла храна, приготвена от Домашен социален патронаж на 110 социално слаби граждани на общината. С това се допринася за подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа на уязвими лица, деца и семейства.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtestvenata-trapezariya-na-Oborishte-otnovo-hrani-socialno-slabi-292657
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.