Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 26.09.2011Коментари ()704
© Burgas24.bg
Окръжната прокуратура - Бургас повдигна обвинение на кмета на община Несебър - Николай Димитров. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че през юни месец 2008 г. е отстъпил право на строеж на 12 души без за това да има решение на Общинския съвет. Това потвърди за Burgas24.bg говорителят на Окръжна прокуратура в Бургас прокурор Станимир Христов.

Той обясни, че според чл. 37 от Закона за общинска собственост "Право на строеж върху имот - частна общинска собственост се учредява след решение на общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план".

Обвинението на Димитров е за извършено престъпление по член 282 от Наказателния кодекс, а именно за това, че като длъжностно лице е нарушил служебните си задължения.

Ако бъде признат за виновен Николай Димитров може да получи от 1 до 8 години затвор или да бъде лишен от правото да заема определена държавна или обществена длъжност. На Димитров е наложена мярка за неотклонение " подписка"

Самият Кмет обясни казуса така :" това е стара процедура , започната през 2004 година,която ние довършихме. Отстъпени права за строеж по новия закон ние не сме раздавали / Разбира се аз казвам че довърших тази процедура започната през 2004 година на местни граждани, които 4 години чакаха там да мине този Подробен устройствен план,за този квартал, защото те бяха включени в жилищно-спестовни, , в жилищно-строителни кооперации, след това общинския съвет е взел решение да им се направи на парцели и ние довършваме тази процедура по тези действащи наредби".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prokuraturata-povdigna-obvinenie-na-kmeta-na-obshtina-Nesebur-290338
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.