Бургаското летище ще обслужва полетите на Варна няколко месеца
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 29.08.2011Коментари ()778
© Burgas24.bg
Ялов опит да се спре ремонтът и разширението на летище Варна направи преди броени дни консорциум "Летища Варна - Бургас". Обединението от фирми подало документи против избора на изпълнител за инженеринг и строителство на новите терминали на аеропортовете във Варна и Бургас, чийто концесионер е "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт".

Комисията за защита на конкуренцията обаче е отказала да образува производство още на следващия ден, след като жалбата от страна на консорциум "Летища Варна-Бургас" е подадена.

Обществената поръчка за набиране на оферти за сериозния инвестиционен проект стартира още е края на м.г. В новото строителство и ремонта на двете летища концесионерът трябва да вложи около 90 млн. евро. Целият процес трябва да продължи малко по-малко от 2 години.

И докато се сложи начало на грандиозния проект, още през тази есен "Фрапорт" ще рехабилитират самолетната писта във Варна. Заради ремонта аеропортът няма да функционира от 15 октомври до февруари. По време на строителните работи полетите от и до Варна ще се обслужват на летище Бургас, а за пътниците ще бъде осигурен безплатен автобусен превоз между двете летища.

В пистата концесионерът ще вложи допълнително 40 млн. лв. Договорът със строителната компания "Макс Бьогл Бауунтернемунг" ООД беше подписан в началото на месеца. По време на изпълнението на поръчката ще бъдат ангажирани около 500 работници.

Източник: в. Народно дело


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Burgaskoto-letishte-shte-obsluzhva-poletite-na-Varna-nyakolko-meseca-283017
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.