Обсъждат проблемите на Бургас в "Тъжната Коледа на Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:32 / 24.08.2011Коментари ()869
© Burgas24.bg
Организация "Клуб на майките"-гр.Бургас кани бургазлии на 25.08.2011г. на площад "Тройката" на мястото предназначено за бургаската коледна елха 11.00 ч. на мероприятие озаглавено "Тъжната Коледа на Бургас". Инициативата има за цел да провокира интереса на обществото относно многото тревожни факти, заради които Бургас може да се нарече един от най-красивите градове в България, а гражданите най-бедните в сравнение с граждани на много по-малки общини.

"Ангажираме вниманието ви към няколко сериозни и предизвикали тежък социален ефект проблема:
1. Нарастващата пагубно за нашите съграждани безработица породена от липсата на каквато и да било подкрепа за малкият и среден бизнес от страна на местната управа.
2. Липсата на каквито и да били пера предвидени в общинският бюджет свързани с общинска помощ и солидарност към бургаските граждани, а точно обратното:

-увеличение на всички местни данъци и такси
-увеличение на всички такси за детски заведения(детски градини, ясли), както и образованието от основно до висше на територията на общината
-превръщането на сините зони от средство за пълнене касата на общинският бюджет в средство за рекетиране на гражданите водещо до тежки социално-икономически последствия", завършват от Клубът на майките.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obsuzhdat-problemite-na-Burgas-v-Tuzhnata-Koleda-na-Burgas-281580
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.