Бойко Борисов към Плевнелиев: Да се махнат отпадните води от плажовете
Автор: Екип Burgas24.bg 10:36 / 18.08.2011Коментари ()1165
© Burgas24.bg
До май догодина да изчисти отпадните води от плажовете. Тази нетърпяща възражение задача е получил вчера сутринта министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев от премиера Бойко Борисов.

"Извиках Плевнелиев с всички ВиК дружества и им наредих да измислят временно решение, докато се изградят пречиствателните станции, така че за следващия курортен сезон да няма нито един плаж с отпадни води", обяви той.

Бойко Борисов ще следи изкъсо туризма, защото е категоричен, че този сектор заедно с инфраструктурата ще изтеглят напред държавата и ще акумулират приход за по-високи заплати и пенсии.

Акцент върху изграждането на инфраструктура постави ден по-рано и вицепремиерът Цветан Цветанов при представянето на кандидат-кметовете на ГЕРБ.

Независимо че членовете на кабинета са в лятна почивка, премиерът нон-стоп звънял на министрите си и им спускал задачи, чието изпълнение не търпи отлагане.

"Самият Борисов си седи в кабинета и си работи на пълни обороти - все едно не сме в отпускарски сезон", споделиха неофициално служители на Министерския съвет.

Вчера премиерът се е чул с естонския си колега Андрус Ансип. "Уговорихме се като добри приятели да ни окажат максимално съдействие със софтуера за изграждане на електронно правителство", обясни той. Естония се прочу с опита си в тази област.

След две седмици Ансип пристигал на гости на Борисов и ще му предостави безплатно софтуерния пакет за въвеждане на електронното правителство.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-kum-Plevneliev-Da-se-mahnat-otpadnite-vodi-ot-plazhovete-280059
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.