БДЖ увеличава съставите на някои от влаковете между София и Бургас за Spirit of Burgas
Автор: Екип Burgas24.bg 08:55 / 13.08.2011Коментари ()577
През периода от 13-и до 15-и август включително, "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще осигури допълнителни вагони за съставите на 11 влака, които пътуват между София и Бургас. Увеличаването на превозния капацитет на тези влакове се прави във връзка с предстоящото четвърто издание на музикалния фестивал Spirit of Burgas, който ще се проведе в град Бургас от 12-и до 14-и август.

За да осигури удобното придвижване на меломанската аудитория до черноморския град и обратно до столицата, железопътният превозвач ще добави 19 допълнителни вагона към съставите на 11 влака, които пътуват по това направление.

На 13-и август с допълнителни вагони ще се движат два бързи влака между София и Бургас, както и бързият влак със задължителна резервация "Слънчев бряг" от Бургас за София.

На 14-и август с увеличени състави ще пътуват бързите влакове със задължителна резервация "Слънчев бряг" и "Чайка" от София за Бургас, бързият влак със задължителна резервация "Родопи" от Пловдив за Бургас, бързият влак със задължителна резервация "Слънчев бряг" от Бургас до Пловдив, както и два бързи влака, които се движат между София и Бургас.

На 15-и август с допълнителни вагони ще се движат един бърз влак със задължителна резервация "Чайка" от Бургас за София, както и един бърз влак от Бургас за София.

С включването на допълнителни вагони в съставите на някои от влаковете, които пътуват между София и Бургас, "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще осигури на своите клиенти, които планират да посетят музикалния фестивал Spirit of Burgas, около 1 600 допълнителни седящи места през целия период на фестивала.

Клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД, които желаят да посетят черноморския град, могат да се възползват и от възможността за пътуване с бързия влак със задължителна резервация "Бургас Уикенд", като предварително закупят своите билети и резервации за седящи места.

Подробна информация за свободните места във влаковете може да бъде получена от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната. Телефоните за връзка с билетните каси в гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач (www.bdz.bg).



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/BDZh-uvelichava-sustavite-na-nyakoi-ot-vlakovete-mezhdu-Sofiya-i-Burgas-za-Spirit-of-Burgas-278601
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.