Мухъл и теч в ученически лагери, но ще работят
Автор: Екип Burgas24.bg 11:42 / 04.08.2011Коментари ()656
© Burgas24.bg
В стари бази с мухъл и теч по стаите почиват ученици в детските лагери по морето, установиха здравни инспектори в Бургаско.

Въпреки мизерията и неугледните условия обаче те ще продължат да приемат деца до края на лятото.

"Няма как да ги затворим - в момента те са пълни. Дали сме им предписание да отстранят нередностите до края на август", обясни зам. -директорът на Районната здравна инспекция д-р Виргиния Цанова.

Най-зле са трите останали от соцвремената бази в Равда.

"В едната покривната конструкция е разрушена, а в стаите има мухъл вследствие на теча", каза Цанова.

В залепената до него ученическа база инспекторите се натъкнали на необезопасен строеж в средата на двора. И в двата лагера водопроводната система била надземна вместо под земята.

"Използва се също старо, захабено спално бельо. Тревите около сградите пък са избуяли, тъй като не се окосяват редовно", допълни Цанова.

Базите се стопанисват от дружество "Ученически отдих и туризъм" към образователното министерство. В регионалната му структура в Бургас никой не коментира проблема, а на телефона се включваше факссигнал.

Вирусни заболявания, лоши санитарни условия в кухните и свръххлориране на водата са чести явления в детските лагери и хотелите, които приемат ученически групи, без да имат място и условия. Това установиха проверките и преди 2 седмици по Южното Черноморие, направени след инцидентите с натровени деца в Китен и Обзор. 27 обекта били регистрирани като почивни бази. В действителност обаче много повече приемали ученически групи, без да имат условия и подготовка за това.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Muhul-i-tech-v-uchenicheski-lageri-no-shte-rabotyat-276330
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.