Разрешен е проблемът със стопанисването на плаж "Оазис"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 04.08.2011Коментари ()568
©
Проблемът със стопанисването на плаж "Оазис" е разрешен с оглед запазване на туристическия сезон и недопускане на излишно уронване на престижа на България като туристическа дестинация. Това каза Иван Горанов, управляващ съдружник на "Хоум фор Ю". Фирмата е консултант на досегашния концесионер на плаж "Оазис" - "Интербилд". В началото на август поради бюрократични спънки възникна спор между компанията и новите наематели на плажа - фирма "Пейком". Липса на официално уведомително писмо за легитимация на новите наематели създаде напрежение в отношенията с досегашните концесионери. Стигна се до намеса на представители на областната администрация в Бургас, полиция и медии.

"Поради някои бюрократични причини и забавяне на администрацията както за предишните, така и за новите наематели на плаж "Оазис", се стигна до известен дисбаланс при отношенията за стопанисване на плажа. Благодарение на кмета на Царево Петко Арнаудов и с взаимни отстъпки от двете страни постигнахме разбирателство и проблемът е решен с оглед запазване на туристическия сезон и недопускане на излишно уронване на престижа на България като туристическа дестинация. Всяко едно такова мероприятие, което се случва в средата на сезона, има отзвук не само в България, но и в чужбина и води до негативни последици за целия туризъм. Едни такива събития в чуждите медии, особено в държавите, които са туристически конкуренти на България, се отразяват широко и се коментират. Това е една от водещите причини ние да постигнем разбирателство и да запазим съществуващите отношения до края на сезона, без да има някакъв дискомфорт за туристите и без да създаваме повече излишен шум около случая, тъй като всичко това вреди на българския туризъм", обясни Иван Горанов.

"Погрижили сме се да не се усети от почиващите този лек дисбаланс, защото нямаше никакви по-нататъшни действия, които да ги обезпокояват. В момента нещата са нормални. Плаж "Оазис" остава един от най-чистите, красиви и добре поддържани плажове по българското Черноморие и той е еталон за това как наистина може да се прави туризъм в България и по никакъв начин няма да има никакви проблеми за почиващите. Използвам възможността да ви поканя сами да се уверите в думите ми и да видите, че плажът е абсолютно свободно достъпен за всички желаещи туристи. Това е най-важното, тъй като туризмът е една от водещите програми на правителството, освен пътищата, така че ние по никакъв начин не бихме позволили да има сътресения в този отрасъл. Очаква ни един добър и ползотворен сезон, а ние ви очакваме на "Оазис", каза още Иван Горанов.

Източник: агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Razreshen-e-problemut-sus-stopanisvaneto-na-plazh-Oazis-276328
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.