Кметът разпореди строг контрол на хигиената и храните в детските градини
Автор: Екип Burgas24.bg 13:46 / 03.08.2011Коментари ()1962
Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед за повишаване контрола на хигиената в помещенията и качеството на храната, предлагана в детските заведения на територията на общината.

Повод за реакцията на градоначалника станаха зачестилите в последно време съобщения и случаи на хранителни натравяния и стомашно-чревни инфекции на деца, които са на почивка по черноморските курорти.

В заповедта е посочено да се поддържа високо ниво на хигиена във всички помещения на детските заведения, да се следи срока на годност при приемане на хранителните продукти и задължителните за всяка доставка документи, да се спазват стриктно грамажа на приготвената за децата храна и Наредбата за здравословното хранене на Министерството на образованието.

Разпореждането е с превантивна цел, а изпълнението му е възложено на директорите на ОДЗ и ЦДГ на територията на община Бургас.

"Периодично ще правим изненадващи проверки в детските заведения и директорите, които проявяват немарливост при поддръжка на хигиената или качеството и годността на храните, ще бъдат санкционирани", категоричен бе кметът Николов.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-razporedi-strog-kontrol-na-higienata-i-hranite-v-detskite-gradini-276087
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.