Честват 100 години от освещаването на църквата в Бродилово
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 03.08.2011Коментари ()371
©
На 6 август Община Царево подготвя тържествено честване на 100 - годишнината от освещаването на църквата "Св. Пантелеймон" в село Бродилово. От 8.30 до 11.00 ч. Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий ще отслужи Света литургия, след което ще бъде извършено освещаването на иконите в храма. За гостите на празника ще има курбан от боб за здраве, който ще се раздава в двора на храма. Програмата ще бъде изпъстрена с концерт от народни песни и танци на местни фолклорни групи и гостуващи състави от страната и чужбина.

В местното читалище вече е подредена постоянната фотоизложба на Общинския исторически музей, посветена на тракийските бежанци, "Пътуване към корените".
По повод 100 -годишния юбилей на православния храм в центъра на селото се издигна рекламен билборд с кратка история на Бродилово и карта на културно-историческите му забележителности, а входа на селото украси нова указателна табела. Две пана на входа на църквата разказват вековната й история. Издадена е и специална рекламна брошура с културните забележителности на Бродилово на български и английски език. Инициативата е на Общинския исторически музей в Царево.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Chestvat-100-godini-ot-osveshtavaneto-na-curkvata-v-Brodilovo-276081
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.