Община Бургас ремонтира пътя за Промишлена зона Юг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 01.08.2011Коментари ()715
©
Община Бургас започна изпълнението на важен инфраструктурен проект в подкрепа на местния бизнес. Става въпрос за цялостната реконструкция на пътя за Промишлена зона Юг. Той води към Общинското депо за строителни отпадъци и минава през район, в който са разположени базите на десетки фирми. 

По инициатива на кмета Николов още през 2009 г. беше проведена среща с предприемачите от промишлената зона и те се съгласиха да подпомогнат начинанието. С техни средства беше изготвен техническият проект за реконструкцията.
Започналите строителни дейности се финансират от общинската хазна.

"Ще изпълним проекта на три етапа. Възстановяваме път с дължина километър и половина, който не е ремонтиран основно 40 години. На толкова години е и отводнителната система тук, която вече буквално не работи", каза кметът Николов. Днес той посети строителната площадка заедно с директора на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова. С тях беше и народният представител Иван Вълков, който се ангажира да помага за навременното държавно финансиране, с което ВиК трябва да подмени своите комуникации.

Налага се също EVN да измести част от контактната си мрежа по време на ремонта.

Пътят за Промишлена зона Юг е предназначен за тежка техника. Преди старта на строителните дейности състоянието му беше трагично, а движението по него трудно и опасно.
След реконструкцията той ще има стабилна основа, качествено покритие и работещо отводняване. Така разположените в района фирми, които дават работа на хиляди бургазлии, ще могат да функционират в един по-удобен и безопасен режим.
Цялостното изпълнение на сложния проект няма да приключи в рамките на 2011 г., но през времето на ремонта постоянно ще има осигурена проходимост.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-remontira-putya-za-Promishlena-zona-Yug-275452
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.