Освен катаджиите по пътя за морето ще ни спират и агенти на МВР
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 22.06.2011Коментари ()1015
© Burgas24.bg
Освен катаджиите тази година по пътя за морето ще ни спират и агенти на МВР. Мярката е разпоредена от вътрешния министър Цветан Цветанов и цели да намали корупцията.

Идеята е, след като шофьор бъде проверен и глобен от екип на КАТ, на няколко километра след това отново да бъде спрян, този път от служител на дирекция "Инспекторат" или "Вътрешна сигурност". При повторната проверка полицаите ще се интересуват дали катаджиите са поискали пари, дали са съставили акта правомерно и дали са се представили, преди да поискат документите на водача. По-този начин ще се получават сигналите в реално време и контролът ще е много по-ефикасен, обясниха от МВР.

Двойните проверки започнаха от Благоевград и Кюстендил, където е била проверена обстойно работата на един патрул, а други 3-4 са били наблюдавани. Основните нарушения, които са открити засега, са, че катаджиите крият баджовете с имената си под жилетките или на места, където трудно се четат. Освен това водят неправилно дневниците, което им дава възможност да заличат шофьорите, на които са взели пари.

През летния сезон операциите ще бъдат концентрирани по магистралите, в районите на морските курорти, както и на места, за които граждани често са подавали сигнали за корупция.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Osven-katadzhiite-po-putya-za-moreto-shte-ni-spirat-i-agenti-na-MVR-264383
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.