ФСБ ще пеят в Бургас със симфоничен оркестър
Автор: Екип Burgas24.bg 14:10 / 14.06.2011Коментари ()618
© Burgas24.bg
През есента на 2011 г. Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще пеят на сцената на Летния театър в Бургас заедно със симфоничен оркестър. Реализацията на новата концертна програма FSB Symphony е поредното културно събитие с марката "ФСБ".

Музиката, както и завидното изпълнителско майсторство на групата остава в съзнанието на хилядите нейни почитатели като евъргрийн на българския рок. Песните на ФСБ завладяват и днес младите почитатели на прогресив рока у нас. Те не изчерпват своята актуалност и отправят послание към новите поколения. Доказателство за това е възторжената публика на националното им турне в края на 2010 г. и успехът на новия албум "FSB", който отбеляза над 6 милиона посещения в уеб сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него - социален интерес, който няма аналог в нашата страна.

Новата концертна програма на ФСБ със Симфоничен оркестър включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни. С нея музикантите ще прибавят още един щрих към утвърденото си име на новатори, които се опират на традициите в българското музикално изкуство и търсят нови пътища за популяризиране на българската музика чрез взаимодействието между класическите изразни средства и популярния жанр. В България са правени частични опити с подобен оркестров състав, но цялостен продукт не е издаван или представян пред публика на живо.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/FSB-shte-peyat-v-Burgas-sus-simfonichen-orkestur-262423
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.