При засилени мерки за сигурност в Бургас пристигнаха Панагюрското златно съкровище и маската на Терес
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 01.06.2011Коментари ()1197
© Burgas24.bg
При засилени мерки за сигурност в Бургас пристигнаха Панагюрското златно съкровище и маската на Терес. Културен център "Морско казино", където ще бъде представена изложбата със златните тракийски съкровища, бе под засилена охрана на полиция и Жандармерия. Самите съкровища пристигнаха от Националния исторически музей и Археологическия музей при БАН, придружени от полицейски автомобили, в специализиран брониран полицейски камион.

Златните съкровища бяха посрещнати от кмета на града Димитър Николов, който посочи, че усещането на досег със съкровищата е неповторимо.

"Изключително ценно съкровище, числя, че Бургас заслужава да бъде домакин на това богатство. Сега ни предстоят много напрегнати месеци за безопасност, най-вече да го опазим и да дадем възможност, на колкото се може повече граждани и гости да се насладят на това прекрасно съкровище за да сме още по-горди, че сме наследници на земя, която ни дава такива богатства", посочи кметът Николов.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pri-zasileni-merki-za-sigurnost-v-Burgas-pristignaha-Panagyurskoto-zlatno-sukrovishte-i-maskata-na-Teres-258866
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.