8 акта за заведения в Бургас, неспазили наредбата за пушене на обществени места
Автор: Екип Burgas24.bg 11:24 / 31.05.2011Коментари ()544
© Burgas24.bg
219 са проверките, извършени на заведения за спазване на наредбата за тютюнопушене на обществени места. Това каза Елица Карагьозова, здравен експерт. Тези проверки са извършени за периода април-май месец. Издадени са 56 предписания и са съставени 8 акта.

Най-често срещаните констатирани нарушения са, когато собственикът на заведениято е избрал заведението му да бъде за пушачи при положение, че заведението е под 50 кв. метра и не е поставена трайна маркировка, съгласно чл.6 от наредбата.

Друго нарушение е, когато управителят е избрал в заведението да не се пуши и го е обозначил съгласно изискванията на наредбата, а при проверката е установено, че в заведението се допуска тютюнопушене.

Проверките са извършени в Бургаска област- град Бургас, Айтос, Несебър, Слънчев бряг, Созопол и др. През месец април са се извършвали проверки след 17.00 часа, нощно време и по време на празнични и почивни дни. През месец май проверките са били регулярни по здравен контрол. През летния сезон ще се извършват регулярни проверки в заведения.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/8-akta-za-zavedeniya-v-Burgas-nespazili-naredbata-za-pushene-na-obshtestveni-mesta-258353
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.