Седмицата на водното спасяване ще се проведе в началото на юни
Автор: Екип Burgas24.bg 17:34 / 09.05.2011Коментари ()488
© Burgas24.bg
Седмицата на водното спасяване ще бъде от 6 до 12 юни. Това каза Васил Загорчев, специалист по водно спасяване към секретариата на Областния съвет на БЧК- Бургас. Все още не е ясна програмата, но ще има демонстрации на водноспасителни акции. Ще се проведе също пресконференция, където ще е запознае обществеността с проблемите, свързани с плажуването и с опасностите при къпане и плуване.
Заключителните изпити за водни спасители ще бъдат на 19 и 20 май. Практическата част ще се проведе на басейна в Младежкия дом, но часът още не е уточнен. Най-вероятно ще бъде по обяд. Теоретичният изпит за знанията по оказване на долекарска помощ и спецификите по опасностите при къпане и плуване ще бъде в сградата на БЧК.

И двата курса за водни спасители на басейн и за море включват задължителен минимум от часове за провеждане на практически занимания т.е. тренировка, с която се виждат пълните способности на спасителя дали може да достигне навреме до удавника, извличане на пострадал при инцидент. Има задължителен брой часове по теория, където инструктори на БЧК- Бургас преподават основните знания, които са нужни на всеки спасител. Има задължително часове по медицинска подготовка, които се провеждат от лекари. " Те учат курсистите на необходимите знания за оказване на първа долекарска помощ, докато дойде медицинския екип на мястото на инцидента", поясни Загорчев.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sedmicata-na-vodnoto-spasyavane-shte-se-provede-v-nachaloto-na-yuni-253177
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.