Завърши първия етап от подаването на заявления за детските градини в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:07 / 03.05.2011Коментари ()1162
© Burgas24.bg
Завърши първия етап от подаването на заявления за детските градини в Бургас, до края на април родителите имаха възможност да подадат заявления за класиране в детски градини, които те предпочитат. До 10 май ние трябва да получим от всички директори на детски заведения в община Бургас списък с подадените заявления, списък на децата чиито родителите са заявили, желание децата им да се обучават в съответните детски градини.

Това каза заместник-кметът по "Образование" в община Бургас Йорданка Ананиева. След това предстои по електронен път да се изчистят дублираните заявления. "Според нашите правила за прием родителите могат да подават документи за прием в повече от едно детско заведение. След като видим колко са реално децата с подадени заявления, а не самите заявления, защото и те са повече - има родители, които са подавали на 2 или 3 места, ще извършим съответното класиране по детските градини. Това, което и от миналата година е в нашите правила -всяко подадено заявление ние го броим като първо желание т.е след като родителите са предпочели да подадат заявление в две детски градини, това означава, че и двете са еднакво предпочитани от тях", обясни Ананиева.

По думите й в зависимост от това къде и колко са подадените заявления, администрацията ще се постарае да спази сроковете и да оповести класирането в съответните детски градини. На практика след 10 май ще е ясно колко са децата, които ще бъдат приети в детска градина.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zavurshi-purviya-etap-ot-podavaneto-na-zayavleniya-za-detskite-gradini-v-Burgas-251788
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.