Учебни заведения премериха сили в състезание по карвинг и готварство
Автор: Екип Burgas24.bg 17:02 / 29.04.2011Коментари ()744
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Истинска цветна градина, само че не от живи цветя, а от моркови, картофи и ряпа изработиха пред посетители ученици и студенти от кулинарни учебни заведения в Бургас.

Кулинарен конкурс под мотото "Бургаският бизнес помага на образованието" организира бургаски хотел под патронажа на Община Бургас. На 29 април три учебни заведения по обществено хранене в областта, премериха сили в състезание по карвинг и готварство.

Победител в категория "Хлебарство" е отборът от Професионална Гимназия по Туризъм "Проф.д-р АСЕН ЗЛАТАРОВ"- гр. Бургас, заданието беше да се направи 2 вида козунак. Най-добри в Карвинг изкуството се представиха отборът от Колеж по туризъм "Университет Проф. д-р Асен Златаров", те грабнаха и наградата за най-добре овкусена и аранжирана салата. Първи в топлинната обработка бяха Професионална Гимназия по Туризъм "Алеко Константинов" - гр. Поморие, те приготвиха по уникални начини 5 вида пилешко месо с Великденски сос, по задание на фирма "Болеро".

Елизабет Славова ученичка от Гимназията по туризъм в Бургас спечели стажантска програма във фирма заради уникалните си качества да аранжира храната.

Идеята на организаторите беше бургаски фирми производители на хранителни продукти да стимулират образованието в кулинарната сфера, а от своя страна учениците и студентите да покажат знанията и уменията си.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchebni-zavedeniya-premeriha-sili-v-sustezanie-po-karving-i-gotvarstvo-250721
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.