Разрушаването на детски басейн "Лазур" ощетява неправомерно "Слънчев бряг" АД
Автор: Екип Burgas24.bg 09:40 / 19.04.2011Коментари ()651
© Burgas24.bg
Разрушаването на детски басейн "Лазур" днес от изпълнителните органи на държавата е ощетяване на "Слънчев бряг" АД, в което именно държавата държи 75% от пакета акции. Това предаде репоертер на Burgas24.bg. Зад това становище застава ръководството на курортното дружество. Рушенето на басейна се случва 4 дена преди пристигането на първите туристи и месец след като "Слънчев бряг" АД печели дело пред Административния съд за прекратяване на изпълнението по събарянето му.

Акционерното дружество е безспорен собственик на детски басейн "Лазур". Актът за собственост фигурира от 1971 година. Активът на държавното предприятие представлява 607 квадратни метри площ.

Още през 2008 година ДНСК издава заповед за събарянето му. По неясни причини предходното ръководство на "Слънчев бряг" АД решава да бракува атракциона. Казусът е аналогичен с този по бракуването на емблематичните за най-големия морски курорт мостици. Едва преди няколко месеца новото ръководство на "Слънчев бряг" АД успява да впише басейн "Лазур" отново в активите си.

"Тепърва от "Слънчев бряг" АД ще установяваме размера на щетите и ще претендираме за тяхното възстановяване от лицата, които са ги нанесли", коментират от акционерното дружество.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Razrushavaneto-na-detski-basein-Lazur-oshtetyava-nepravomerno-Slunchev-bryag-AD-247981
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.